Radojičić čestitao JKP "Gradska čistoća" 136. godišnjicu postojanja i rada 1Zoran Radojičić Foto: Beoinfo/Peđa Mitić (Arhiva)

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić čestitao je danas Javnom komunalnom preduzeću „Gradska čistoća“ 136. godišnjicu postojanja i rada, saopštio je Beoinfo.

Radojičić je u čestitki naveo da „impozantnih 136 godina tradicije koji čine bogatu, a nedovoljno prepoznatu istoriju“ „Gradske čistoće“ svedoče o gradu koji je još u pretprošlom veku „prepoznao potrebu za sistematskim načinom rešavanja smeća“.

„Gradska čistoća“ je od 1884. godine do danas doživela „izuzetne transformacije, od jednostavnih metli i zaprežnih kola koja su vukli konji, do najsavremenije mehanizacije i tehnoloških rešenja po principima ‘pametnog grada'“, istakao je Radojičić.

Glavni motor svega toga, istakao je Radojičić, su požrtvovani ljudi, radnici „Gradske čistoće“, „nevidljivi borci za Beograd koji u vreme kada svi drugi građani spavaju, sakupljaju i odnose smeće, čiste i peru ulice samo da bi, kada se probudimo, zatekli naš grad, osvežen i umiven za novo svitanje“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari