Napadnuta dva radnika i vozač kamiona JKP "Gradska čistoća" u Beogradu 1Foto: Nenad Kovačević/Danas

Dva komunalna radnika i vozač kamiona Javnog-komunalnog preduzeća (JKP) „Gradska čistoća“ napadnuti su u Beogradu, pri čemu je vozač kamiona zadobio lakše telesne povrede u predelu ramena, šake i leđa, saopšteno je danas iz tog preduzeća.

Kako se navodi u saopštenju koje je preneo Beoinfo, incident se dogodio oko 23 časa u Ulici Jovanke Radaković na Zvezdari, kada je nepoznati muškarac ; prvo verbalno a potom i fizički nasrnuo na ekipu „Čistoće“ koja je u tom trenutku obavljala svoj redovni posao pražnjenja sudova za komunalni otpad.

Istakli su da je policija odmah izašla na teren i privela napadača, dok je vozač kamiona prevezen kolima Hitne pomoći u Kliničko-bolnički centar „Zvezdara“ gde mu je ukazana pomoć.

Direktor JКP „Gradska čistoća“ Marko Popadić je rekao da će to preduzeće preduzeti sve neophodne mere i istakao da je ogorčen zbog sve učestalijih napada na njihove radnike.

„Ovo je već drugi napad u ovoj sedmici kada za vreme obavljanja svojih redovnih radnih zadataka naši zaposleni doživljavaju verbalno i fizičko nasilje. Nikada nećemo tolerisati niti jedan vid nasilja. Apelujem na građane da imaju u vidu trud i posvećenost naših komunalnih radnika, kao i značaj posla koji obavljaju za sve nas, te da se uzdrže i omoguće zaposlenima da nesmetano obavljaju svoj posao“, naveo je Popadić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.