Radojičić: Građani Grocke ušli u sistem objedinjene naplate JKP "Infostan tehnologije" 1Foto: Beoinfo

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je jutros prilikom posete JKP „Infostan tehnologije“ i štamparije preduzeća, da je platforma e.Sanduče sve korisnija te da 180 hiljada Beograđana na ovaj način elektronski dobija i plaća račune JKP „Infostan tehnologije“.

On je podsetio da je platforma e.Sanduče počela sa radom 1. juna 2020. godine.

– Ono što posebno želim da naglasim je da je u sistem objedinjene naplate JKP „Infostan tehnologije“ ušlo i 25 hiljada građana Grocke, što do sad nije bio slučaj. Verujem da će većina njih izabrati da sada svoje račune plaća preko platforme e.Sanduče. Cilj nam je da u sistem objedinjene naplate uđu i druge rubne beogradske opštine. Pre svega mislim na građane iz opština koje nisu uključene kao što su Mladneovac, Lazarevac, Obrenovac ili Sopot. Takođe pregovaramo i o drugim plaćanjima koji će se priključiti ovom modelu, kao što su naknade za korišćenje vode i kanalizacije, a verovatno i neke usluge Telekoma – rekao ja gradonačelnik za TV Vesti, a preneo Sekretarijat za informisanje grada Beograda.

Radojičić je naglasio da su benefiti ovakvog načina plaćanja veliki, a posebno u vreme pandemije korona virusa, jer se ovakvim načinom plaćanja smanjuje učestalost odlazaka na šaltere i smanjuje se rizik od zaražavanja.

–Jednim klikom na platformu e.Sanduče možete da platite račune i uštedite vreme. Takođe, štedi se i papir, ponašamo se ekološki odgovorno, a svi računi i dokumentacija o plaćanju je potpuno bezbedno sačuvana na ovoj paltformi. Jasno je da je u današnje vreme dalja digitalizacija usluga od ogromnog značaja, a sve to je i deo „smart siti” koncepta, načina na koji živi savremeni svet – objasnio je prvi čovek prestonice.

Gradonačelnik je podsetio da pomenuti koncepti ulaze i u strategiju Vlade Srbije. On je istakao da je Gradska uprava znatno unapredila pružanje usluga građanima, uvodeći i razvijajući sistem elektronske uprave.

– Kontinuirano su vršena ulaganja u informacione tehnologije, što je rezultiralo da usluge koje Gradska uprava pruža građanima, budu pristupačnije. Ponoviću, posebno sam zadovoljan zbog toga što će građani, ali i pravni subjekti imati brojne benefite od ove vrste digitalizacije, između ostalog smanjenje troškova i uštedu vremena. Digitalizacija e-uprave je donela mnogo koristi i nastavićemo da radimo zajedno. Pre svega važno je da se podigne svest kod građana o tome šta im sve dobro donosi ovakav vid plaćanja – zaključio je Radojičić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari