Radojičić: Na terenu 110 vozila zimske službe 'Beograd puta' za čišćenje snega 1Foto: FoNet/ Aleksandar Barda

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je danas da je zimska služba Javnog komunalnog preduzeća „Beograd-put“ u pojačanom trećem stepenu angažovanja zbog snega za koji je najavljeno da će sa promenljivim intenzitetom padati u narednih 36 sati.

Radojičić je za portal Beoinfo rekao da je „stanje na terenu pod kontrolom“ i da je za čišćenje snega u Beogradu angažovano 80 velikih kamiona, 15 manjih multikar vozila i 15 građevinskih utovarnih mašina.

„Ekipe ove službe rade 24 časa dnevno, u dve smene po 12 časova. U svakoj smeni aktivan je ovaj broj vozila, a menjaju se posade. Ukupno, u obe smene na čišćenju snega angažovano je preko 300 ljudi dnevno“, istakao je Radojičić i dodao da saobraćajnice prvog prioriteta moraju biti potpuno čiste četiri sata od prestanka padavina.

„Od 2.375 kilometara saobraćajnica koje održava ‘Beograd-put’ oko 80 odsto, to jest 1.900 kilometara su saobraćajnice prvog prioriteta. Već smo uveliko počeli sa posipanjem soli. Imamo na raspolaganju 16.000 tona soli i 2.000 tona kamenog agregata, koje sad posipamo. To su količine sasvim dovoljne za celu zimu i građani ne treba da brinu, zimske službe su spremne“, rekao je Radojičić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari