Radojičić: Verujem da bih mogao da dam doprinos u još jednom mandatu 1Foto: FoNet/ Milica Vučković

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je da mu je velika čast, ali i izazov to što je gradonačelnik Beograda i da veruje da bi mogao da da doprinos u još jednom mandatu, najviše u segmentima unapređenja kvaliteta životne sredine i brige o deci, preneo je Beoinfo.

„Moja vizija je zdrav Beograd i najbolji mogući uslovi za rast i razvoj dece. U čitavom regionu veliki gradovi imaju iste probleme, na prvom mestu je zagađenost. Zato sada imamo jasan plan kako da se taj problem rešava: metro, obilaznica kojom će se izmestiti tranzitni saobraćaj, gašenje individualnih ložišta, unapređenje gradskog saobraćaja, prečišćavanje otpadnih voda“, rekao je Radojičić za TV BN.

Odnos Beograda sa gradovima Republike Srpske, ali i sa brojnim drugim gradovima Evrope i sveta uvek će za osnovu imati dobru praksu i istovremeno razmenu iskustava u svim oblastima koje su od vitalnog značaja za život građana, rekao je gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić.

On je posebno ukazao na važnost razvijanja bratskih i prijateljskih odnosa, učenja jednih od drugih i neprestanih kontakata, ističući da su za nas svakako na prvom mestu zemlje iz regiona, ali i Rusija, Kina, Francuska, ostale zemlje EU, kao i SAD.

„Svaki grad može da bude centar u nekoj oblasti i to jeste budućnost. Zahvaljujući predsedniku Aleksandru Vučiću, u situaciji smo da sarađujemo sa svetom na ravnopravnoj osnovi. Međunarodna politika vodi se odlično i predstavlja osnovu da i na lokalnom nivou sarađujemo veoma dobro s gradovima u regionu“, rekao je Radojičić, gostujući u emisiji „Globalno” na BN televiziji.

Radojičić smatra da se mora voditi računa o politici kontinuiteta, a ne o populizmu.

„Svi gradonačelnici koji vode računa o ekologiji, i lokalno i globalno, na mene uvek ostavljaju jak utisak“, kazao je Radojičić.

Govoreći o saradnji sa gradovima u regionu, Radojičić je kao projekat od velikog značaja za povezivanje gradova i zemalja u okruženju naveo novu dečju kliniku u Tiršovoj koja će biti regionalni centar za lečenje dece.

On je izrazio uverenje da će čitav projekat biti završen 2024. godine, precizirajući da će objekat imati 60.000 kvadrata i da će u njega biti uloženo oko 100 miliona evra.

Ovom klinikom smanjićemo potrebu da se deca leče u inostranstvu, a istovremeno će lekari i medicinsko osoblje imati odlične uslove za rad, kazao je Radojičić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari