Radojičić: Završen Dom zdravlja u Borči, biće otvoren najverovatnije do kraja februara 1Zoran Radojičić Foto: Beoinfo/Peđa Mitić (Arhiva)

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je danas da je završen Dom zdravlja u Borči i da se nada da će biti otvoren do kraja februara, prenosi Beoinfo.

„Tu će medicinsku pomoć moći da dobije oko 100.000 sugrađana koji žive u tom delu grada. U taj projekat je uloženo 77 miliona dinara, a u zgradi od oko 7.000 kvadrata radiće 40 lekara i 90 medicinskih sestara i drugog osoblja“, rekao je Radojičić gostujući na TV Pink.

On je istakao da je važno da sugrađani mogu lako i brzo, na dostupan i komforan način da dobiju primarnu zdravstvenu zaštitu.

„U toj oblasti je u proteklom periodu mnogo urađeno, ali mislim da imamo prostora da budemo još bolji“, rekao je Radojičić.

Radojičić je ocenio da je Beograd u prošloj godini, uprkos teškim okolnostima izazvanih pandemijom, dobro funkcionisao, da su sve komunalne službe podnele veliki teret, kao i da su se dobro prilagodili novonastaloj situaciji.

On je istakao da veliki infrastrukturni projekti nisu zaustavljeni, kao i da su se realizovali i svi ostali projekti koji se tiču svakodnevnog života u gradu.

Radojičić je podsetio da je u toku izgradnja novih pet predškolskih ustanova u Zemunu, na Bežanijskoj kosi, u Obrenovcu, na Čukarici i u Rakovici, kao i da je raspisan tender za izgradnju još šest.

„Imamo projekat koji radimo zajedno sa Evropskom investicionom bankom u vrednosti od 62 miliona evra, a rezultat će biti 70 kilometara sekundarne kanalizacije sa potrebnim kolektorima, u pravcu Pančevačkog i Zrenjaninskog puta, zajedno sa crpnom stanicom ‘Krnjača 2’, čime će konačno biti rešen problem za veliki broj naših sugrađana koji žive u tom delu grada“, rekao je Radojičić.

Govoreći o projektu „Tiršova 2“, Radojičić je ukazao na njegovu važnost i podsetio da će se 2024. godine navršiti 100 godina postojanja Dečje univerzitetske klinike.

„Nadam se da ćemo do tada završiti taj veliki značajan projekat“, rekao je on.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

3 reagovanja na “Radojičić: Završen Dom zdravlja u Borči, biće otvoren najverovatnije do kraja februara”

  1. Pa, ako je zavrsen, zasto ce tek „najverovatnije krajem februara“ biti otvoren? Valjda je zavrsen onda kad se stavi u upotrebu odnosno kad se pocne sa pruzanjem zdravstvenih usluga, a ne kad se zavrsi krov.
    Tipicna SNS-propaganda.

  2. Radojčiću o čemu pričate,tun treba da bude i Hitna pomoć,operacione sale hirurzi ortopedi….,jednom rečju i Bolnica a ne samo Dom zdravlja.Požarevac je duplo manji od Borče pa sve ima i Bolnice i Hitnu pomoć.Drugo u smeni će otprilike biti 15 lekara to je malo.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.