Radojičić: Završen Dom zdravlja u Borči, biće otvoren najverovatnije do kraja februara 1Zoran Radojičić Foto: Beoinfo/Peđa Mitić (Arhiva)

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je danas da je završen Dom zdravlja u Borči i da se nada da će biti otvoren do kraja februara, prenosi Beoinfo.

„Tu će medicinsku pomoć moći da dobije oko 100.000 sugrađana koji žive u tom delu grada. U taj projekat je uloženo 77 miliona dinara, a u zgradi od oko 7.000 kvadrata radiće 40 lekara i 90 medicinskih sestara i drugog osoblja“, rekao je Radojičić gostujući na TV Pink.

On je istakao da je važno da sugrađani mogu lako i brzo, na dostupan i komforan način da dobiju primarnu zdravstvenu zaštitu.

„U toj oblasti je u proteklom periodu mnogo urađeno, ali mislim da imamo prostora da budemo još bolji“, rekao je Radojičić.

Radojičić je ocenio da je Beograd u prošloj godini, uprkos teškim okolnostima izazvanih pandemijom, dobro funkcionisao, da su sve komunalne službe podnele veliki teret, kao i da su se dobro prilagodili novonastaloj situaciji.

On je istakao da veliki infrastrukturni projekti nisu zaustavljeni, kao i da su se realizovali i svi ostali projekti koji se tiču svakodnevnog života u gradu.

Radojičić je podsetio da je u toku izgradnja novih pet predškolskih ustanova u Zemunu, na Bežanijskoj kosi, u Obrenovcu, na Čukarici i u Rakovici, kao i da je raspisan tender za izgradnju još šest.

„Imamo projekat koji radimo zajedno sa Evropskom investicionom bankom u vrednosti od 62 miliona evra, a rezultat će biti 70 kilometara sekundarne kanalizacije sa potrebnim kolektorima, u pravcu Pančevačkog i Zrenjaninskog puta, zajedno sa crpnom stanicom ‘Krnjača 2’, čime će konačno biti rešen problem za veliki broj naših sugrađana koji žive u tom delu grada“, rekao je Radojičić.

Govoreći o projektu „Tiršova 2“, Radojičić je ukazao na njegovu važnost i podsetio da će se 2024. godine navršiti 100 godina postojanja Dečje univerzitetske klinike.

„Nadam se da ćemo do tada završiti taj veliki značajan projekat“, rekao je on.