Radovi na otklanjanju oštećenja na platou na Slaviji počinju sutra 1Foto: N1

Radovi na otklanjanju nastalih oštećenja koja su se pojavila na platou na Slaviji počinju sutra, a Grad Beograd neće imati nikakvih finansijskih posledica popravke, izjavio je gradski sekretar za investicije Luka Petrović, piše u saopštenju Beoinfo.

Prema njegovim rečima, izvođač radova je u obavezi da o svom trošku otkloni sva oštećenja, jer i snosi odgovornost za to.

Kako se saopšteva kako je precizirao, najpre će se porušiti ono što nije kvalitetno urađeno, a posle toga će se krenuti po metodologiji kako bi plato izgledao onako kako treba da izgleda.

– Prvo će se raditi deo platoa kod Narodne banke Srbije i Ulice kralja Milana. Radovi predviđaju skidanje sloja polimer-betona koji se odvojio, zatim saniranje i ponovo ugrađivanje, poštujući sve metodološke standarde kako se ne bi desilo da se oštećenja ponovo pojave. Firma „Ratko Mitrović” izvodi radove na otklanjanju oštećenja o svom trošku, jer je grad na osnovu ugovora zaštićen bankarskom garancijom za dobro izvršenje posla – istakao je Petrović, koji je izrazio uverenje da će izođač u celosti ispoštovati sve propisane standarde kvaliteta, navodi se u saopštenju.

On je naglasio da će se sa radovima pauzirati u subotu, 21. aprila, zbog održavanja Beogradskog maratona.

– Pošto će tog dana veliki broj učesnika maratona prolaziti tim putem, a biće i puno građana i gostiju našeg grada, izvođač će prestati sa radovima radi njihove bezbednosti i sigurnosti – rekao je Petrović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.