Sadnja 28 stabala u Tašmajdanskom parku 27. i 28. oktobra 1Foto: JKP „Zelenilo-Beograd“

JKP „Zelenilo-Beograd“ će u toku srede i četvrtka, 27 i 28. oktobra, izvoditi radove na sadnji 28 stabala u Tašmajdanskom parku, navodi se u saopštenju.

Nove sadnice će biti posađene nakon uklanjanja 14 potpuno suvih stabala koja predstavljaju potencijalni rizik za sugrađane koji vole da provode vreme u ovom izuzetno posećenom parku.

„Nakon ovih radova, Tašmajdanski park će biti bogatiji za dvanaest stabala graba, četiri stabla lipe, jedno judino drvo, jedan pitomi kesten, jedan divlji kesten, dva zelkova, jedan koprivić, četiri stabla jasena i tri stabla kelreuterije“, istaknuto je u saopštenju.

Iz JKP „Zelenilo-Beograd“ napominju da, kao preduzeće čija je osnovna delatnost uređenje i održavanje javnih zelenih površina, „imaju veliku odgovornost prema sugrađanima, njihovoj imovini, ostalim objektima i infrastrukturi u gradu“, te da je „zbog toga obaveza ‘Zelenila’ da pravovremeno preduzima sve neophodne mere na stablima, i da stabla u Beogradu održava u urednom stanju u kome su ona bezbedna za okolinu“.

„Svako posečeno stablo nadoknađujemo sadnjom višestrukog broja novih sadnica. Samo u toku ove godine kroz redovan program održavanja, na javnim površinama zasađeno je blizu 5000 stabala i još gotovo 950 donatorskih sadnica“, navode iz JKP „Zelenilo-Beograd“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari