Šapić najavio da će ovog leta bazeni u Beogradu biti besplatni, ali je potrebna personalizovana kartica 1Foto: Miroslav Dragojević

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić najavio je besplatno korišćenje otvorenih bazena u prestonici predstojećeg leta, prenosi N1.

Bazeni koje će građani moći besplatno da koriste su „25. maj“, „Tašmajdan“, „Olimp“, „11. april“, bazen u Sportskom centru Voždovac, „Košutnjak“, kao i bazeni u sportskim centrima u Mladenovcu, Lazarevcu i Obrenovcu.

Da bi otvoreni bazeni mogli da se besplatno korsite Beograđani moraju da izvade personalizovanu karticu, što je moguće uraditi u svim beogradskim opštinama od srede, 17. maja. Kartice se mogu vaditi u bilo kojoj opštini, nevezano od mesta stanovanja.

Za maloletnike kartice vade roditelji na osnovu zdravstvene knjižice deteta.

Personalizovana kartica za korišćenje bazena važiće do kraja letnje sezone. Na bazene će se ulaziti tako što će se karte validirati na aparatima, koji će biti postavljeni na ulazima na bazene, objasnio je Šapić.

Gradonačelnik je najavio da će Beogradska kartica, kada bude zaživela, zameniti personalizovane kartice za bazene, i ona će omogućiti korišćenje raznih pogodnosti – od beslatnih bazena i muzeja, do gledanja predstava u beogradskim pozorištima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari