Šapić najavio redovne konferencije za novinare, Radojičić: Možda ću se i dalje baviti politikom 1Foto: N1

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić simbolično je danas preuzeo funkciju od Zorana Radojičića koji je u prethodne četiri godine vodio grad i najavio da će pokušati da organizuje namenske konferencije za novinare u redovnim intervalima, na kojima će predstavljati šta je urađeno u gradu u određenom periodu.

Šapić je novinarima u Skupštini grada rekao da će se truditi da konferencije za novinare budu redovne, ne na dva meseca, već kako je rekao, na desetak dana.

„Tu ćete moći da mi postavite pitanja na bilo koju gradsku temu, nevezano za događaje kada se nešto dešava u gradu“, rekao je Šapić.

Rekao je i da će verovatno u petak predstaviti svoje pomoćnike i neke od ljudi koji će biti u njegovom kabinetu, kao i da u narednih mesec dana ima još obaveza u Gradskoj opštini Novi Beograd, gde je predsednik, dok se ne izabere novo rukovodstvo.

„Očekujem da ću se u sledećih, do desetak dana, konačno prebaciti ovde i biti sve vreme, iako su već krenuli neki sastanci“, rekao je Šapić.

Kao svoj „zadatak broj jedan“, Šapić je istakao pripremu Beograda za jesen i zimu, zbog čega će, kako je najavio, morati da se odustane dinamike pojedinih manjih projekata.

„Prioritet će biti da Grad Beograd spremi, da se sve komunalne službe spreme, da se javni prevoz spremi, nije sjajna situacija sa GSP-om, imamo puno problema,… Nešto će se rešavati i na nacionalnom nivou, ali da naša javna preduzeća, pre svega toplane budu spremne, da budu topli domovi, škole, vrtići“, kazao je on.

Doskorašnji gradonačelnik Zoran Radojičić istakao je da mu je bilo „lepo da u prethodne četiri godine sa Beograđanima radi na unapređenju i funkcionisanju grada“ i dodao da u njegovom životu sledi novi period, bilo kao lekara, ili na nekoj drugoj poziciji.

Odgovarajući na pitanje da li sebe vidi u politici u budućnosti, on je kazao da „politika nije nešto gde možete da uđete i tek tako izađete“.

„Dajete neka obećanja, imate neke ideale, imate neke priče. Ovo vreme ću iskoristiti baš da razmislim o tome šta su moji ideali bili u životu, i kao mladog lekara i kao hirurga i kao direktora i kao čoveka koji je pokrenuo (dečju bolnicu) ‘Tiršovu dva’ i koji je bio na poziciji gradonačelnika“, rekao je Radojičić.

Dodao je da smatra da može da da doprinos da svi zajedno žive bolje, kako je rekao, u različitim oblastima, poput ekologije, lokalne samouprave, nauke, medicine.

„Tako da, videćemo. Ali naravno, mnogo važnije od toga šta ja mislim je da li zajednica misli da ja mogu da dam doprinos i da li na taj način, kako ja razmišljam i kakav je moj način razmišljanja, može da da doprinos svima zajedno“, naglasio je on.

Radojičić je istakao i da na početku svog mandata nije imao PR i medijsko iskustvo i ocenio da ga je to „na određeni način možda i koštalo politički“.

„Ali sve je to jedna faza funkcionisanja i razvoja, tako da sam vam zahvalan na strpljenju i svemu onome što ste kroz taj zajednički rad radili u interesu Beograda“, kazao je doskorašnji gradonačelnik.

Ponovio je da je posebno ponosan na dečju klinku „Tiršova dva“, čija je izgradnja počela, i da je to za njega projekat što je za prethodne gradonačelnike bio Most na Adi ili Beograd na vodi.

Odgovarajući na komentar novinara da izgradnja malo kasni, on je objasnio da se taj projekat sprovodi zajedno sa EU i da zbog toga mora da prati određene procedure banke.

Istakao je i da je zadovoljan što je tokom njegovog vođenja gradom pokrenuta tema ekologije i izrazio nadu da će započeti projekti biti realizovani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari