Šapić: Predviđeno da se obezbedi još jedna lokacija za stacionirano postrojenje za upravljanje otpadom 1foto FoNet Milica Vučković

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je danas da je Akcionim planom od 2022. do 2030. godine predviđeno da se osim Vinče obezbedi još jedna lokacija za stacionirano postrojenje za upravljanje otpadom koje će pokriti opštine Novi Beograd, Zemun i Surčin, saopštilo je Ministarstvo zaštite životne sredine.

Šapić je tokom sastanka sa ministarkom zaštite životne sredine Irena Vujović rekao da je namera da se podigne ekološki standard i izgradi više parkova i zelenih površina, kako bi Beograd imao kvalitetniji vazduh.

Vujović i Šapić razgovarali su o problemima deponija, kanalizacionih mreža i postrojenja, kvalitetu vazduha, kao i efikasnijem korišćenju sredstava IPA fondova namenjenih projektima zaštite životne sredine.

Dogovorena je koordinacija i zajednička akcija Ministarstva i Grada kojom bi se primenjivale obaveze zaštite prirodne sredine, definisane strateškim dokumentima države, a posebna pažnja posvećena je budućem postrojenju i planovima za realizaciju projekata prečišćavanja otpadnih voda u Velikom Selu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari