Šarčević: Završena sanacija fasade škole 1Foto: Fonet/Antonio Ahel

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević obišao je danas Osnovnu školu „Filip Filipović“ u Beogradu na kojoj je završena sanacija fasade.

Prema rečima Šarčevića, vrednost tih radova je nešto veća od 21 milion dinara, a sredstva je obezbedilo Ministarstvo prosvete.

Šarčević je, kako se navodi u saopštenju Ministarstva prosvete, rekao da je „stara dama“ dobila novo ruho i da je to samo početak ulaganja.

„Danas smo razgovarali i o nekim novim pravcima ulaganja, sređivanju prostora za slobodne aktivnosti i izgradnju informatičkog centra za sve voždovačke škole“, rekao je Šarčević.

Gradski menadžer Goran Vesić naveo je da je novi izgled škole primer kako Grad Beograd i Ministarstvo prosvete zajedno ulažu.

On je rekao da je prethodno završena zamena podova u školi, rekonstrukcija toaleta, kao i da je obnovljena ograda i uveden video nadzor.

„To je naša politika – da sve škole, a nadam se i predškolske ustanove imaju video nadzor povezan sa MUP, kako bi policija reagovala blagovremeno“, rekao je Vesić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari