Ne postoje nikakavi tajni ugovori u vezi sa projektom „Beograd na vodi“, već ugovori o donaciji od investitora iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, koji su donirali 2,7 miliona evra i platili dvanaest srpskih građevinskih kompanija koje su angažovale više od 300 ljudi da bi u roku od tri meseca završili rekonstrukciju jedne od najlepših zgrada u Beogradu i Srbiji, zgradu Beogradske zadruge – kazao je gradonačelnik Siniša Mali na jučerašnjoj vanrednoj konferenciji za medije u Starom dvoru.

Tom prilikom on je naglasio da ni Grad, ni Republika Srbija nisu dali „ni jedan jedini dinar“ za rekonstrukciju zgrade Beogradske zadruge. On, je takođe napomenuo da su izmene Generalnog urbanističkog plana date na javni uvid.

– Kada bude završen projektni plan, u prvoj polovini septembra, ponovo će se naći na javnom uvidu. Inače, plan se usvaja na sednici Skupštine grada i ja ne razumem šta je tu tajna, jer sve političke stranke tamo imaju odbornike, koje su birali Beograđani i tu je sve jasno i u skladu sa zakonom – rekao je Mali.

Prema njegovim rečima, realizacija projekta „Beograd na vodi“ biće od koristi građevinskoj industriji i privredi Grada i Srbije. Vanrednoj konferenciji su, pored gradonačelnika, prisustvovali Goran Vesić, gradski menadžer, Milutin Folić, gradski arhitekta, Irena Vujović, pomoćnica gradonačelnika za društvene delatnosti i članovi Gradskog veća.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari