Dokumentarni film o najvećem tekstopiscu rokenrol epohe, crtani film koji je neobičan spoj fotografije, animacije i slikanja na otvorenom, kao i film o autističnoj devojčici Lusi, koji je prikazan u Kanu, samo su neki od filmova koji će biti prikazani na Bosifestu, filmskom festivalu osoba sa invaliditetom.

Ovaj Festival koji prikazuje filmove koji se bave osobama sa invaliditetom ili su oni sami autori, predstavljen je juče u opštini Stari grad.

Darko Ivić, direktor Festivala naveo je da je Bosifest ozbiljan filmski festival, a da je ovogodišnja selektorka mlada rediteljka Maja Miloš, od 80 filmova iz svih krajeva sveta izabrala 34 filma koji će biti prikazani u okviru revijalnog i takmičarskog dela. Žiru u čijem sastavu je i poznati reditelj Slobodan Šijan dodeliće i ove godine Grand Prix festivala, kao i nagradu za najbolji scenario i režiju. Ovogodišnji slogan festivala je „Energija stvaralaštva“.

– Svi posedujemo energiju stvaralaštva i u tome smo ravnopravni samo je pitanje ko će je pronaći i probuditi u sebi – rekao je Ivić i dodao da će na Bosifestu biti prikazani filmovi za sve uzraste. Bosifest se održava od 5. do 7. juna u Domu omladine, a ulaz je slobodan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari