Solidarnost: Da li su čistačice i portiri, zaposleni u Skupštini, dobili otkaze kada je Šapić postao gradonačelnik? 1foto FoNet/SNS

Predstavnici Političke platforme Solidarnost predali su danas odbornička pitanja upućena predsedniku Skupštine Beograda Nikoli Nikodijeviću, u kojima se zahteva da se ispita da li su čistačice i portiri zaposleni u Skupštini dobili otkaze kada je Aleksandar Šapić postao gradonačelnik i da im se omogući uvid u nabavke koje se odnose na televizore.

Kako je objasnio portparol Solidarnosti Miloš Baković Jadžić na konferenciji ispred Uprave grada, ta organizacija dobila je informaciju da su početkom meseca otpuštene čistačice i portiri, odmah po dolasku Šapića na vlast.

Solidardnost zato traži odgovor da li je do otpuštanja došlo ili ne.

Takođe, iako je Šapić demantovao navode da je osam televizora u njegovom kabinetu plaćeno javnim novcem, Baković Jadžić tvrdi da je Solidarnost došla do informacija da su oni kupljeni javnim novcem, posredstvom Sekretarijata za opšte poslove.

Baković Jadžić napominje da, čak i ukoliko je Šapić platio toliki broj televizora svojim novcem, to je u najmanju ruku čudno i ukazuje na megalomanstvo novog gradonačelnika.

„Pitamo se da li on time želi da se takmiči sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u broju ekrana koje ima“, rekao je portparol Solidarnosti.

Prema njegovim rečima, moguća namena tolikog broja televizora je da Šapić bude obavešteniji o vremenskoj prognozi, kako ga ne bi iznenadilo vreme, kao što su ga iznenadile obilne padavine i poplave.

Odbornik u Opštini Stari grad Đorđe Miketić osvrnuo se na havariju vodovodnih cevi do koje je došlo prethodnih dana u Ulici kraljice Marije.

Kako je istakao, havarija se dogodila u novorekonstruisanoj ulici, koja je građane Beograda koštala 21 milion evra kroz kredit Evropske banke za obnovu i razvoj.

„Taj bulevar kojim idu tramvaji, koji je žila kucavica grada, je bez upotrebne dozvole“, kazao je Miketić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari