SSP: Nije usvojena nijedna primedba na sednici za nacrt izmena i dopuna plana područja priobalja Save 1Foto: Logo

Beogradski odbor Stranke slobode i pravde (SSP) saopštio je danas da na javnoj sednici za nacrt izmena i dopuna plana područja priobalja reke Save u Upravi Beograda, nije usvojena nijedna primedba.

„Počev od toga da su svi zainteresovani istakli da nema pravnih uslova za skraćeni postupak do toga da se jedna čitava stambena zgrada nije ucrtala u plan i nije se predvidela sudbina vlasnika iste“, navodi SSP u saopštenju.

Ta stranka ocenjuje da aktuelnoj vlasti nije bitna sudbina stanara te zgrade.

Gradski urbanista Marko Stojčić kazao je danas, kako tvrde iz SSP, predsednici gradskog odbora te stranke Mili Popović da dug „Beograda ba vodi“ od 100 miliona evra predstavlja dug prema Beogradu koji će se „prebiti“ za neke infrastrukturne projekte.

„Niti je jasno koji su to projekti, niti koliko koštaju, a po najmanje kolika je stvarna vrednost radova i ko ih je obračunao“, navodi SSP u saopštenju.

Ta stranka uložila je prigovor i da se ne može rušiti Stari savski most koji predstavlja spomenik hrabrosti, kao i da ne mogu da se ugrožavaju zakonom zaštićeni objekti, a pre svega da ne postoji nikakav javni interes da se firmi koja duguje Beogradu preko 100 miliona evra da mogućnost da gradi desetospratnice na obali reke Save.

Kako navode u saopštenju, rekli su i da je projekat metroa kakav danas postoji loš, a da iz tog razloga plan nije mogao da predvidi stanice kako treba i da je tunel ispod Save najskuplja i najnebezbednija moguća alternativa za prolazak metroa.

„Nažalost, ova vlast ne želi da usvoji bilo kakav prigovor, bilo suštinski bilo čak i kozmetički koji treba da omogući prilaz nekome do njegove zgrade. Ne sumnjamo da će oni ‘svoj’ plan usvojiti, jer oni naš grad posmatraju kao plen“, ocenila je SSP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari