Stanarima Karaburme poslednjih šest godina zbog buke iz TC život nemoguć: Živimo s vojnim slušalicama 1Foto: N1

Stanarka Karaburme Gordana Zečević ispričala je za N1 da se od buke rashladnih uređaja tržnog centra pored kog živi – „ne može živeti“. „Mi ovde ne živimo, sa slušalicama iz vojne ustanove živimo, sa čepovima spavamo. To traje šest godina, a pre toga su se gradili 24h dnevno. Ovo razara mozak, dovodi vas do stresa, šesta godina, sa građenjem osma godina, napravljen je logor za pristojne ljude, to su turbine koje rade dan i noć, nigde u gradu niti svetu to ne postoji“, priča ona.

Zečević živi tik do tržnog centra, a prema rečima reportera N1 Stefana Miljuša, čuje se tiho brujanje sa krova centra, ali to je zato što je jutro i temperatura nije dostigla maksimalne vrednosti. Kako bude rasla, kaže, ti rashladni uređaji počinju da rade sve jače.

„Život izgleda nemoguć, podneto je više prijava i Ministarstvu građevinarsta, zato što je tržni centar nelegalan, po preporuci Zaštitnika građana koji je rekao da brzo ide spor, pokrenuta je parnica pred Prvim osnovim sudom u Beogradu, član 156 hitni postupak obligacionog prava. Međutim, to je već šesta godina, ništa se ne dešava, prve dve godine nismo imali nijednu raspravu, pa je predsednica suda naredila da se krene sa raspravama, onda je sudija naložila, osam nas je tužilo, ako hoćemo da spor ide brže, da moramo samo dvoje da ostanemo, a ostalima je stiglo da plate sve troškove, pa sam imala problema ovde… Posle smo dobili novu sudiju“, kaže ona.

Navodi da su tražili da se uvede privremena mera.

„Jer mi ovde ne živimo, sa slušalicama iz vojne ustanove živimo, sa čepovima spavamo. To traje šest godina, a pre toga su se gradili 24h dnevno. Pisano je svim inspekcijama ovog grada, 24.7.2019. izmereno je vanredno merenje, doneto je zabranjujuće rešenje u kome se zabranjuje rad tržnom centru i nalaže se da se uradi zvučna izolacija“, kaže ona.

Ponovila je da tu „ne može da se živi“.

„Niko u moju kuću ne može da uđe, bio je upravnik i rekao ‘izvinite, ja ne mogu da izdržim u vašem stanu’. Uradila sam nove prozore da bih mogla da spavam, a i sada je buka 56 dB. Rekli su i da odbijam merenje, što nije tačno. Ovo razara mozak, dovodi vas do stresa, šesta godina, sa građenjem osma godina, napravljen je logor za pristojne ljude, to su turbine koje rade dan i noć, nigde u gradu niti svetu to ne postoji“, priča ona.

Izvor: N1

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari