Gradska televizija Studio B proslavila je juče 42. rođendan. Tom prilikom je na platou ispred Beograđanke otkrivena spomen-ploča nekadašnjem novinaru i uredniku ove televizije Đoki Vještici i, tradicionalno, dodeljena nagrada „Naj Beograđanin“.


– Duško Radović i Đoko Vještica bili su, sa talasa radija Studio B, dobar duh ovoga grada – rekao je Veljko Pajević, novinar ove televizije.

Aleksandar Timofejev, direktor i glavni i odgovorni urednik Studija B, rekao je da je o Vještici već sve rečeno, ali da se, s druge strane, danima može govoriti o svim akcijama koje je vodio i o svemu onome što je činio kako bi grad bio bolji i lepši.

– Važno je da još jednom podvučemo koliko se on i na koji način svakodnevno borio za „malog“ čoveka i običnog građanina Beograda. Uspevao je u tome da, makar za korak, učini život boljim – istakao je Timofejev i obećao da će Studio B i u budućnosti na takav način, kao i do sada, raditi svoj posao.

Udovica Đoke Vještice, Nada Vještica, zahvalila se Skupštini grada na inicijativi i odluci da plato ispred Beograđanke ponese ime njenog supruga i čestitala Studiju B rođendan.

– To su 42 godine neodustajanja od profesionalnog i angažovanog novinarstva. Novinarstva u čijem je zenitu čovek, novinartstva koje vraća osmeh na lica. Imali ste privilegiju da radite sa čovekom koji je utemeljio put novinarstvu očišćenom od kompromisa, licemerja, strahova, sebičnosti i falsifikata. Služite ljudima i ne gubite čoveka iz vida. Jedino tako će Beograd postati mali za sve buduće postamente koji će svedočiti da još uvek ima ljudi koji su spremni da zaoru plugom istine, dobročinstva i humanosti – poručila je ona.

Nagrada „Naj Beograđanin“, koja se dodeljuje onima koji su svojim radom i zalaganjem doprineli boljem i kvalitetnijem životu građana, dodeljena je studentima okupljenim u timu „Strawberry energy“, koji je konstruisao prvi javni solarni punjač za mobilne telefone.

– Dobili smo veliki broj priznanja, ali nam je najvrednije ovo koje dobijamo od sopstvene zajednice. Ovo nije priznanje samo našem timu, već ga posvećujemo i svim Beograđanima koji su makar jednom napunili svoj telefon na javnom punjaču. Prema podacima, samo na jednom mestu to je učinilo više od 70.000 građana.

Proslavi je prisustvovao gradonačelnik Dragan Đilas, zatim Dragan Kojadinović, Zoran Ostojić, Jasminka Simić, ali i veliki broj Beograđana.

Kako smo slušali radio

Akcijom „Kako smo slušali radio“ Studio B je pozvao građane da se prisete vremena kako su na starim prijemnicima slušali radio program i da kroz kratke televizijske priče prikažu svoje radio prijemnike. Nagradu, TV prijemnik, dobila je Jelena Nikolić, a među prikazanim prilozima bila je i priča Jakova Rančića koji u vlasništvu ima čak 72 prijemnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari