Surčin dobija tri trga, završava se prvi u Boljevcima 1Foto: Beoinfo

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je projekat izgradnje tri trga u Surčinu, koji je inicirao predsednik ove opštine Stevan Šuša. Prvi trg, naglasio je Vesić, završava se u Boljevcima, a preostala dva nalaziće se u Dobanovcima i Jakovu.

– Grad Beograd je uprkos smanjenom budžetu i koroni izdvojio osamdeset miliona dinara za izradu ova tri trga, čime pokazujemo da se trudimo da uređujemo i ulepšavamo sve delove grada i da ljudi u prigradskim opštinama nisu zapostavljeni – rekao je Vesić.

Beograd je pre svega grad za ljude, što znači da u svakom mestu treba da ima osnovno za život: javni prevoz, kanalizacija, vodovod, put, igralište, mesto za odmor, pojasnio je on.

– Ovakvi projekti pokazuju koliko su nama prigradske opštine važne i koliko je važno da budu urbanizovane – dodao je Vesić.
Zamenik gradonačelnika je naveo da je izgradnja trga u Boljevcima pri kraju, te da će se sledeće godine raditi i preostala dva, podsećajući da su na teritoriji ove opštine urađeni i kilometri trotoara, koji na brojnim lokacijama uopšte nisu postojali.

Predsednik opštine Stevan Šuša zahvalio je Gradu, a posebno zameniku gradonačelnika na podršci, podsećajući da je, između ostalog, u proteklom periodu na ovoj lokaciji u Boljevcima sređen objekat doma kulture, gde je sada vrtić, te da predstoji uklanjanje zida oko crkve i postavljanje kovane ograde.

– Nov trg moći će da se poredi sa trgovima u gradu – rekao je Šuša.

On je ocenio da će Boljevci biti mnogo lepo mesto za život, što pokazuje i već prisutna zainteresovanost i kupovina kuća.
– Sve je to rezultat politike grada, koji je počeo ravnomerno da razvija sve delove Beograda – kazao je Šuša.

Posao na izgradnji trgova poveren je Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari