Taksisti prekinuli protest nakon sporazuma, odblokiran centar Beograda 1Foto: Danas

Taksisti iz Ugovorne privredne komore prekinuli su protest u centru Beograda nakon što su postigli sporazum sa resornim ministarstvom. Zbog protesta taksista danas je bio blokiran saobraćaj na Slaviji, piše N1.

Kako javlja reporterka N1, dogovoreno je da predstavnici taksista iz Ugovorne privredne komore budu uključeni u radnu grupu za izradu Zakona o izmenama i dopunama zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju, kao i u Koordinaciono telo za praćenje primene propisa i podršku punoj implementaciji zakona u obavljanju delatnosti taksi prevoza u drumskom saobraćaju na teritoriji Srbije.

Kako je saopšteno nakon sastanka, Zakonom o izmenama i dopunama zakona o prevozu putnika u drumskom saobracaju predviđene su odredbe kojima će biti onemogućeno i sankcionisano nezakonito organizovanje taksi prevoza putem interneta i drugih elektronskih medija, kojima se omogućava obavljanje taksi delatnosti od strane firmi koje angažuju lica koja nemaju odobrenje za obavljanje taksi prevoza, piše na N1.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i Grada Beograda.

Tokom današnjeg protesta, veliki broj taksi vozila bio je parkiran i ispred Vlade Srbije u Nemanjinoj ulici koja je bila zatvorena za putnička vozila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari