TO Beograda: U britanskom listu "Sandej tajms" objavljena preporuka za putovanje u Beograd 1Foto: Shutterstock/MatijaJovanovic

Turistička organizacija Beograda saopštila je danas da je u britanskom listu Sandej tajms, uoči Svetskog sajma turizma u Londonu WTM 2022, objavljena preporuka za putovanje u Beograd i detaljan vodič kako provesti vikend u srpskoj prestonici.

„Dok se većina Evrope smiruje sa dolaskom jeseni, Beograd kao i uvek drži isti ritam. Srpska prestonica je i dalje prepuna lokalaca i turista koji pune terase kafea, defiluju kaldrmom i trgovima, pijuckaju koktele u barovima koji plutaju duž obale Save i Dunava i šetaju po umetnički zapuštenim baštama, koje lako konkurišu bilo kojoj u Budimpešti“, piše autorka članka Meri Novaković.

Specijaliteti šefa Vanje Puškara u „Iva Balkan Cuisine“ predstavljaju izvanrednu hranu u Beogradu, a među preporukama su i Homa, Endorfin, kao i restoran Kalenić, navodi se u tekstu.

Posebnu pažnju privukli su bar Leila, prekriven policama sa pločama, i destilerija Barrel House sa ponudom za degustaciju svih vrsta rakije.

U preporukama za smeštaj različitih kategorija, našli su se Smokvica B&B, hotel Townhouse 27, Saint Ten u blizini Hrama svetog Save, čiju monumentalnu kupolu poredi sa Aja Sofijom u Istanbulu i koji zbog miliona svetlucajućih delića mozaika koji krase enterijer ove neovizantijske pravoslavne crkve, čini da Hram bude izbor za sekciju šta raditi ako birate samo jednu stvar, prenosi TOB.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari