U junu 18 odsto više stranih turista u Beogradu 1Foto: Miroslav Dragojević

Ukupan broj ostvarenih noćenja u prvoj polovini godine je 1.170.734 što je za sedam odsto više nego u prošloj godini. Najveći broj noćenja ostvarili gosti iz Kine, Turske, Nemačke i Hrvatske, zatim Ruske Federacije, Crne Gore i BiH, saopštila je danas Turistička organizacija Beograd.

Prema podacima Sekretarijata za upravu – sektor statistike, Beograd je u junu mesecu posetilo 18 odsto više stranih turista koji su ostvarili 12 odsto više noćenja u odnosu na isti mesec prošle godine. Domaći gosti su ostvarili 44.865 noćenja, što je za 20 odsto više u odnosu jun 2018. godine.

Kako navodi TOB, od ukupno 123.671 turista registrovanih u junu u našem gradu, 106.717 je stranih turista, dok je domaćih turista 16.954. Najbrojniji gosti u junu bili su iz Turske, Kine, Nemačke, Hrvatske, BiH, SAD, Slovenije, Ruske Federacije, Rumunije i Grčke. Procantualno najznačajniji porast u broju noćenja u junu beleže gosti iz Turske (87 odsto više), zatim Grčke (68 odsto više), Nemačke (52 odsto više) i Kine (43 odsto više).

„Ovogodišnji rezultati u ostvarenim noćenjima u prvih šest meseci su nadmašili prošlogodišnji šestomesečni period tako da se očekuje da će i ova godina biti rekordna“, dodaju iz TOB-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari