Učenici i studenti u borbi za zdravije okruženje 1

Izložba „Eko heroji za zelenu planetu“, na kojoj su prikazani radovi učenika i studenata iz cele Srbije na temu energetske efikasnosti, u okviru konkursa „Energetska efikasnost očima mladih eko-reportera“…

… otvorena je juče u Dečjem kulturnom centru Beograda, a trajaće do 8. juna. Autori radova su u foto, video i pisanoj formi prikazali kako racionalnim korišćenjem električne energije može da se doprinese zaštiti životne sredine .

Konkurs je deo projekta „Energetska efikasnost u Eko-školama“ koji sprovode strukovno udruženje „Ambasadori održivog razvoja i životne sredine“ i nacionalni operateri programa Mladi eko-reporteri, uz podršku Javnog preduzeća „Elektroprivreda Srbije“.

Aleksandra Mladenović, predsednica strukovnog udruženja Ambasadora održivog razvoja i životne sredine istakla je značaj ovog projekta po životnu sredinu ali i kao podstrek mladima da se uključe u ovakve aktivnosti, a pre svega da prepoznaju probleme u svojoj životnoj sredini i da o njima izveštavaju.

JP EPS se priključio projektu u kome je učestvovalo 37 Eko škola iz cele Srbije u kojima se od februara realizuju predavanja i radionice na temu energetske efikasnosti. Zvezdana Jovanović Popović, direktor sektora za odnose sa javnošću EPS-a istakala je da zajedno sa mladim reporterima može da se doprinese na podizanju svesti o energetskoj efikasnosti.

– Ustanovili smo da su deca zainteresovana da menjaju svet, kao i mi kad smo bili mladi, i da prenose dalje priču o racionalnom korišćenju električne energije – kaže Popović.

Pobednica takmičenja u kategoriji video, Natalija Stanković, istakla je da voli da se bavi ekologijom.

– Ekologija je moja velika ljubav i planiram da je studiram, pa sam zato rešila da učestvuje na ovom takmičenju – kaže Stanković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari