Ujedinjeni: Za sat i po više stotina građana potpisalo peticiju protiv rušenja Starog savskog mosta 1Foto: SSP

Više stotina građana potpisalo je danas u Beogradu za samo 90 minuta peticiju protiv rušenja Starog savskog mosta, prenela je Stranka slobode i pravde (SSP).

U saopštenju odborničke grupe Ujedinjeni (SSP, Pokret slobodnih građana, Pokret za preokret i Sloga) navedeno je da je peticija protiv rušenja Starog savskog mosta koje je najavila gradska vlast, deo akcije „Ne damo most – Most ostaje“.

Šefica odborničke grupe Ujedinjeni Mila Popović u razgovoru s građanima rekla je „da gradska vlast uništi sve što dotakne“ i da to dokazuje time što podiže kredit da bi srušila most, kojim zadužuje i decu u uslovima stambene krize, ogromnih poskupljenja hrane, nenormalnih cena ekskurzija.

Kazala je da su prevremeni izbori jedini spas za Beograd, jer „ovaj režim nikada nije bio na strani Beograđana“, te da su mu, kako je ukazala, uvek bili važniji interesi investitora od toga kako žive komšije“.

Predstavnik PSG Vladimir Pajić rekao je da je Stari savski most mesto koje spaja dva Beograda u kulturnom i u saobraćajnom smislu, te ponovio da će biti branjen od rušenja.

U saopštenju se podseća da je taj most simbol otpora Beograđana okupatoru i da ga je od rušenja u Drugom svetskom ratu sačuvao Miladin Zarić.

Navedeno je da se preko Starog savskog mosta odvija 14 odsto ukupnog saobraćaja.

Za sutra u 11.00 u sali opštine Stari grad zakazana je javna rasprava o Starom savskom mostu i saobraćajnim rešenjima.

Javnu raspravu zakazali su stranke iz odborničke grupe Ujedinjeni, Ne davimo Beograd, Zajedno, Narodna stranka i organizacije civilnog društva, aktivisti i stručnjaci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari