Opozicija organizovala prikupljanje potpisa za spas Starog savskog mosta 1Foto: Aleksandar Roknić

Predstavnici opozicionih stranaka – Pokret slobodnih građana, Stranka slobode i pravde, Pokret za preokret, organizovali su danas u Knez Mihailovoj ulici akciju prikupljanja potpisa za spas Starog savskog mosta.

U Knez Mihailovoj ulici aktivisti su postavili nekoliko štandova, a okupljeni su nosili transparente „No pasaran“, „Nije Vučić najgori dokazuje Šapić“.

Odbornik Aleksandar Radojčić iz odborničke grupe „Ujedinjeni“ rekao je za FoNet da je u proteklih desetak dana na ulici prikupljeno oko 2.000 potpisa, plus onlajn peticija, što je oko 15.000 potpisa.

„Naš predlog je da taj most ostane i pretvori se u pešačko-biciklistički most“, kazao je Radojčić i dodao da oni nisu protiv izgradnje mostova, ali da je ideja da se skloni Savski most istorijski nedopustiva.

On je rekao i da se sumnja na korpuciju, navodeći da je za rušenje Starog savskog mosta, koji je dug 430 metara i izgradnju novog uzet kredit od 84 miliona evra, a da su 23 kilometra mosta Zemun-Borča i pristupnih saobraćajnica izgrađena za 260 miliona evra.

„Ako bismo napravili računicu, ceo most Zemun-Borča da se radi po ovoj ceni novog železničkog mosta, koštao bi oko pet milijardi evra, a on je izgrađen za 260 miliona evra“, naveo je Radojčić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari