Uvođenje tramvaja rešenje za Višnjičku ulicu 1Foto: Beta/Milan Timotić

Pokret Ne davimo Beograd saopštio je danas da je rešenje za Višnjičku ulicu uvođenje tramvaja kao najekološkijeg i najekonomičnijeg vida javnog prevoza, a ne da se ulica proširi za po još jednu saobraćajnu traku.

Rešenje koje Ne davimo Beograd nudi za Višnjičku ulicu je da se duž razdelnog ostrva produži tramvajska linija iz pravca Ruzveltove ulice i da se tom vidu javnog prevoza da prednost u sredini saobraćajnice, a ne da se postojeća infrastruktura koja je već neadekvatna, dodatno proširi zarad automobilskog saobraćaja, naveo je Pokret.

Ocenjuje se da da će se kroz proširene pristupne saobraćajnice sliti još više automobila, koji će se opet zagušiti na gradskim uskim grlima kod Pančevačkog mosta i na Bogosloviji, što će dovesti do saobraćajnog kolapsa.

Pokret smatra da bi, pored uvođenja tramvaja u po jednoj saobraćajnoj traci, trebalo u jutarnjem i popodevnom špicu uvesti žute trake za javni gradski prevoz, kao i izgraditi biciklističke staze koje bi povezale Višnjicu, i Karaburmu i Mirijevo sa centrom grada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari