Vesić: Beogradske ulice neće moći da raskopava ko kako stigne 1Foto: FoNet/ Beoinfo

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je danas da će Skupština grada danas razmatrati Predlog Odluke o zaštiti opštinskih puteva i ulica na teritoriji Beograda, „jer je došlo vreme da se prekine praksa da beogradske ulice i trotoare raskopava ko kako stigne“.

Došlo je vreme da se prekine praksa da beogradske ulice i trotoare raskopava ko kako stigne od građevinskih investitora do javnih preduzeća, republičkih i gradskih, a da se pri tom kolovoz i trotoar ne vraćaju u pređašnje stanje, upozorio je Vesić na sednici gradskog parlamenta.

Odlukom se precizno propisuje šta se podrazumeva pod raskopavanjem i zauzećem opštinskog puta i ulice, ko može da podnese zahtev, kome se isti podnosi, sa tačno navedenim prilozima za dobijanje saglasnost, naglasio je on, prenosi Beoinfo.

Vesić je predočio i da se uvodi garantni rok za izvedene radove od dve godine i u slučaju da u tom periodu dođe do oštećenja u zoni izvedenih radova popravku oštećenja dužan je da izvrši investitor, odnosno „upravljač puta na teret investitora“.

Izvođenje hitnih radova propisuje se u kojim slučajevima se oni izvode, te da oni ne mogu da traju duže od 24 časa, osim u slučaju prethodnog pribavljanja saglasnosti i rešenja upravljača puta i Sekretarijata za saobraćaj, način njihovog izvođenja, a naročito vraćanje puta i ulice u prvobitno i tehnički ispravno stanje, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari