Vesić: Grad će raspisati tender za kupovinu tramvaja, uslov je da se proizvode u našoj zemlji 1Foto: Beoinfo

Grad Beograd će raspisati tender za kupovinu tramvaja, a uslov će biti da su proizvedeni u Srbiji, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

On je naveo da je juče bio za predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Kragujevcu i da je bio veoma ponosan na to da se moderni tramvaji proizvode u fabrici „Simens” u našoj zemlji, te da naši radnici rade tramvaje po vrhunskoj tehnologiji.

– Grad Beograd će započeti kupovinu tramvaja jer sada imamo 203 tramvaja, od čega 30 KAF, starosti devet godina, 128 čeških koji su stari između 39 i 44 godine, kao i one koji su donacija Švajcarske, od kojih nijedan nije mlađi od 60 godina. Došlo je vreme da započnemo zamenu tramvaja. Raspisaćemo tender i insistiraćemo na tome da se ti tramvaji proizvode u Srbiji – rekao je Vesić za Studio B, a prenosi Sekretarijat za informisanje grada Beograda.

Prema njegovim rečima, ne znači da će to biti kompanija „Simens” jer i neka druga kompanija može da uspostavi proizvodnju u Srbiji.

– Naš uslov će biti da se tramvaji proizvode u Srbiji jer mislimo da Srbija to može, a to se sada zaista i vidi. Ukoliko već budemo kupovali stotinak tramvaja u nekom periodu od deset godina, onda oni treba da budu proizvedeni u našoj zemlji – naveo je Vesić.