Vesić: Gradski bazeni spremni za leto, u Tašmajdan uloženo više od milion evra (FOTO) 1Foto: Beoinfo

Sva gradska kupališta, uključujući i Adu Ciganliju, spremna su za letnju sezonu i sve one koji će leto provesti u Beogradu, poručio je danas zamenik gradonačelnika Goran Vesić, prilikom otvaranja bazena SC „Tašmajdan“.

On je rekao da se posle pandemije virusa korona i 15 meseci raznih ograničenja, Beograd vraća normalnom životu.

– Gradski bazeni počinju da rade, od juče SC „Tašmajdan” i SRC „Milan Gale Muškatirović”, a tokom narednih dana očekuje nas otvaranje drugih bazena, kao i početak kupališne sezone na Adi Ciganliji. Grad poziva sugrađane da koriste usluge gradskih bazena i kupališta. Otvoreni bazen u okviru SC „Tašmajdan” je najstariji u gradu i 25. juna ćemo posebnom proslavom obeležiti 60 godina od otvaranja – naveo je Vesić.

On je dodao da je kapacitet ovog bazena oko 2.500 ljudi, ali da će ove godine raditi polovinom kapaciteta, odnosno primaće maksimalno 1.250 ljudi.

– Prošle godine je maksimalni broj gostiju bazena bio 350, ali očekujemo da, kako proces vakcinacije bude napredovao, u budućnosti ukinemo i trenutno aktuelne restrikcije, te da će „Tašmajdan“ moći da radi u punom kapacitetu – rekao je Vesić.

Prema njegovim rečima, godišnje ovaj bazen poseti između 70 i 80 hiljada ljudi, a radno vreme će, kao i svake godine, biti od 10 do 19 časova.

Vesić je najavio i da će tokom jula i avgusta biti organizovano i noćno kupanje između 20 i 23 sata i pozvao sve sugrađanke i sugrađane da posete gradske bazene i Adu Ciganliju.

– Gradska kupališta su spremna da ugoste sve one koji će leto provesti u Beogradu. Prošle godine je u rekonstrukciju bazena na „Tašmajdanu” uloženo više od milion evra, kupljene su nove ležaljke i urađene nove tribine, a sada smo obezbedili novac za rekonstrukciju dečjeg bazena i bazena za bebe. Te radove nismo želeli da započinjemo pre kupališne sezone i oni će biti izvedeni na jesen, tako da će sledeće godine kompleks otvorenih bazena na „Tašmajdanu” biti rekonstruisan. Čitav ovaj deo grada dobija novi izgled, rekonstruisan je i stadion Tašmajdan, zatvoreni, kao i otvoreni bazeni, ali i zgrada Pete gimnazije. To pokazuje koliko ulažemo u Beograd i koliko se grad menja – zaključio je Vesić.

Na Tašu kovid-redari

Direktor Sportskog centra „Tašmajdan“ Milan Novović je rekao da će na bazenu, između ostalog, raditi i osam do 10 kovid-redara.

– Radimo sa polovinom kapaciteta, ali i sa dodatnim merama po pitanju dezinfekcije prostora, koje je propisao Gradski zavod za javno zdravlje. Takođe, povećan je razmak između ležaljki, a od 1. jula najverovatnije ćemo rekreativcima koji koriste jutarnji termin od 6 do 9 sati omogućiti da koriste otvoreni i zatvoreni bazen. To još uvek razmatramo, ali će najverovatnije biti omogućeno – rekao je Novović.

Cena ulaznica

Cena ulaznice je 400 dinara, deca do tri godine ne plaćaju kartu, a mališani od tri do 10 godina plaćaju 150 dinara. „Popodnevna“ karta, koja važi od 15 časova, košta 250 dinara, a cena noćnog kupanja biće 400 dinara.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

2 reagovanja na “Vesić: Gradski bazeni spremni za leto, u Tašmajdan uloženo više od milion evra (FOTO)”

  1. Мали подсетник Београђанима…Базен Ташмајдан је потпуно реновиран пре Европског првенства у ватерполу 2016.Изгледа да БеограЏани били немарни према трибинама базена па су морали да праве нове по веома популарној цени од милион евра!Е Србијо…

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.