Vesić: Nova škola u Leštanima najmodernija u Beogradu 1Foto: Beoifno (arhiva)

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić obišao je danas novoizgrađenu školu u Leštanima, koja je, kako je ocenio, najmodernija u Beogradu, preneo je Beoinfo.

„Posle 500 dana, sjajnog rada i uloženih skoro šest miliona evra, imamo novu i najmoderniju školu, koja je rezultat saradnje Republike i Grada. Školu može da pohađa 1.440 đaka, odnosno 720 u jednoj smeni ukoliko je nastava odeljenska, kao što sada resorno ministarstvo traži, a ukoliko je kabinetska oko 1.000 đaka“, naveo je Vesić.

U Leštanima imamo oko 1.300 dece uzrasta od sedam do 15 godina, što znači da će ova škola biti puna, rekao je Vesić, precizirajući da pojedina deca, koja pohađaju nastavu u Vinči, trenutno ne žele da se razdvajaju od svojih drugara, zbog čega će se započeti sa 600 đaka, ali će se sigurno narednih godina formirati nova odeljenja.

Prema njegovim rečima, obaveza grada Beograda je da do 1. septembra opremi školu.

Vesić je predložio da škola ponese ime Milutina Garašanina, nakadašnjeg predsednika srpske vlade, Kraljevske akademije, Narodne skuštine, ministra koji je, kao i njegov otac Ilija, bio iz Grocke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari