Vesić: Od 1. septembra na ulicama Beograda oko 200 novih autobusa 1ilustracija Foto: Fonet/Beoinfo

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da će grad Beograd podići kredit od 35 miliona evra za kupovinu između 210 i 230 autobusa za potrebe Gradskog saobraćajnog preduzećam (GSP).

On je novinarima u Skupštini Beograda rekao da će grad uzeti kredit od 35 miliona, a da će 10 miliona dinara dati GSP iz sopstvenih prihoda.

Prema njegovim rečima, broj autobusa koji će biti kupljeni zavisi od cene koju će dobiti na tenderu.

Vesić je naveo i da će kredit uzeti od komercijanih banaka koje će dobiti priliku da daju ponudu, a da će se grad odlučiti za onu koja da najpovoljnije uslove.

On je kazao da gradska vlast želi da unapredi sistem javnog prevoza i najavio da će novi autobusi na ulicama glavnog grada biti od 1. septembra.

Vesić je kazao grad posle pet godina prvi put u prilici da uzme kredit i da ostane u okviru deset odsto planiranog budžeta, odbacujući potom kritike opozicije zbog rebalansa budžeta za 2019. godinu i ističući da je prethodna vlast ostavila ogromne dugove koje sadašnja vraća.

Upitan koliko je autobusa gradska vlast mogla da kupi novcem koji je odvojen za novogodišnju rasvetu i jarbole on je takođe kritikovao prethodnu vlast na čelu sa Draganom Đilasom.

Šef odborničke grupe grupe SNS Aleksandar Mirković osvrnuo se na odluku dela opozicije na bojkot parlamenta navodeći da to neće uticati na rad Skupštine grada koju su, kako je naveo, opozicioni odbornici koristili samo za „ličnu promociju i prikupljanje jefitnih političkih poena“.

Sednica Skupštine Beograda odložena je danas za ponedeljak, 4. mart jer materijal nije odbornicima dostavljen na vreme. Na dnevnom redu je između ostalog rebalans budžeta za 2019. godinu, ali i zbor zaštitika građana i novog gradskog urbaniste.

Za zaštitnika građana Beograda predložen je dugogodišnji sekretar Pravnog fakulteta Miljko Valjarević, a za gradskog urbanistu umesto Milutina Folića predložen je zamenik predsednika planske komisije Marko Stojčić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari