Vesić: Počinje izgradnja Linijskog parka u starom delu Beograda, grad dobija 4,6 kilometara zelene površine 1Foto: FoNet/Beoinfo

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je danas da naredne nedelje počinje izgradnja Linijskog parka na najatraktivnijoj lokaciji u starom delu Beograda, čime će grad dobiti 4,6 kilometara zelene površine, javlja Beoinfo.

On je na TV Hepi rekao da će biti potrebno tri godine da se završi park, jer postoji izvestan broj nelegalnih i legalnih objekata koji će morati da da budu uklonjeni, kao i stare železničke šine.

„Kada završimo Linijski park, imaćemo jedinstven park u svetu, uz obalu reka, dužine 4,6 kilometara“, istakao je Vesić, dodajući da će za uređenje prve dve celine biti zaduženo Javno komunalno preduzeće Zelenilo Beograd.

Kako je precizirao, u pitanju je prostor od Beton hale, preko Kule Nebojša, do Sportskog centra „25. maj – Milan Gale Muškatorivić“.

Njihova izgradnja počinje naredne nedelje, najavio je Vesić i precizirao da će za ostalih osam celina Linijskog parka Sekretarijat za investicije objaviti javnu nabavku za projektovanje i izvođenje radova.

Očekuje da će u letnjim mesecima početi i radovi na njima i obašnjava da su Linijski park projektovale mlade domaće arhitekte.

Zamišljen je tako da nema trajne sadržaje, već izmenjive u odnosu na doba i vreme kada se događaji i kulturne aktivnosti obavljaju.

„Tu će biti i sportskih aktivnosti, privremenih komercijalnih sadržaja, amfiteatara i više od sto drugih sadržaja“, istakao je Vedić.

Biće obezbeđen i prostor za parkiranje i zasađene terapeutske vrste biljaka, „što je veoma moderno u svetu“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari