Vesić posetio radove postavljanja šina na Mostu na Adi 1Foto: Beoinfo

Gradski menadžer Goran Vesić obišao je danas pripremne radove na postavljanju tramvajskih šina na Mostu na Adi i istakao da je ugovorom koji je danas potpisan sa Energoprojektom predviđeni rok za njegovo izvođenje od 420 dana.

Grad Beograd je za postavljanje 2,7 kilometara tramvajskih šina izdvojio oko dve milijarde dinara. Ovo je jedan od većih projekata koji se trenutno izvodi u prestonici i važan je iz nekoliko razloga. Tek završetkom ovog posla delimično će biti kompletiran Most na Adi, istakao je Vesić, prenosi Beoinfo.

Vesić je podsetio da su prošle godine zavšene pristupne saobraćajnice od Tošinog bunara, a sledeće godine radiće se pristup od Ulice Pere Velimirovića sa Rakovičke strane.

Dogovoreni rokovi biće strogo kontrolisani, dodao je Vesić, jer od završetka tog posla zavisi početak izgradnje novog savskog mosta i tunela koji će povezivati Karađorđevu ulicu i Bulevar despota Stefana.

Izvršni direktor Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda Radomir Vujadin najavio je u narednih desetak dana raspisivanje nabavke za rekonstrukciju Karađorđeve ulice sa Savskim platoom – od Brankovog mosta do Beton hale, čija je procenjena vrednost 885 miliona dinara.

On je najavio i raspisivanje tendera za rekonstrukciju Trga republike, za koju je procenjena vrednost oko 360 miliona dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari