Vesić: Prihvatilište za decu biće useljeno u novi objekat 25. februara 1Foto: Grad Beograd (Arhiva)

Prihvatilište za decu Beograda u Ulici Živka Davidovića na Zvezdari, na 1.700 kvadratnih metara, biće useljeno u novi objekat 25. februara, na 60 godina od osnivanja ove ustanove, a mesta će biti za 48 korisnika.

Kako prenosi Ghradski sekretarijat za informisanje, zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je da prihvatilište od 1998. godine koristi prostor od 250 kvadrata koji nije po standardima i koji je nedovoljan za kapacitete ove ustanove.

„Imajući u vidu da je Prihvatilište za decu i mlade ustanova od posebnog znaиaja, Grad Beograd je obezbedio novi prostor čime će se obezbediti uslovi za kvalitetniji rad zaposlenih i neuporedivo bolji uslovi za boravak korisnika. Trenutno se odvijaju radovi na uređenju dvorišta“, rekao je Vesić, saopštava Gradska služba za infiormisanje.

U toku godine kroz Prihvatilište prođe od 400 do 600 dece uzrasta od 7 do 18 godina, koja pripadaju svim kategorijama sistema socijalne zaštite. Biće uvedena i nova usluga socijalne zaštite – Svratište za tridesetoro dece.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari