Vesić: Ugostitelji neće imati pravo na otvoreni plamen u stambenim zgradama 1Foto: Beta/Dragan Gojić

Ugostiteljski objekti koji se nalaze u stambenim zgradama neće imati pravo na otvoreni plamen i zagađivanje kakvo se do sada često dešavalo u stambenim zgradama, rekao je danas zamenik gradonačelnika Goran Vesić na sednici Skupštine grada Beograda, obrazlažući Odluku o bližim tehničkim uslovima za ugostiteljske objekte koji se nalaze u stambenim zgradama.

„Uvodimo i obavezu hostela da pre početka delatnosti zaključi ugovor sa stambenom zajednicom. To radimo zato što se često dešava da neko zakupi veliki stan ili dva i napravi hostel za koji niko u zgradi ne zna. Zato svako obavljanje poslovne delatnosti u zgradi mora da bude u dogovoru sa stanarima, u skladu sa Zakonom o stanovanju.

Bez ugovora sa stambenim zajednicama hosteli neće moći da dobiju dozvolu za rad”, rekao je Vesić na sednici na kojoj je usvojen i treći rebalans budžeta grada ove godine i kojim su predviđena sredstva od 1,2 milijarde evra.

Kako prenosi Beoinfo, Vesić je najavio i donošenje Plana akustičnog zoniranja grada kojom će za svaki deo grada biti utvrđeni izvori buke na osnovu čega će svi ugostitelji moći da uvedu mere zaštite od buke, naglasivši da će kontrole Komunalne milicije biti rigorozne.

“Imao sam već sastanak sa vlasnicima splavova i svima sam rekao da me ne interesuje ko su, koliko para imaju i ko stoji iza njih, već da neće raditi niko ko bude emitovao buku višu od dozvoljene”, naglasio je Vesić, istakavši da niko nema ništa protiv ugostitelja ali da oni moraju raditi tako da ne maltretiraju druge ljude.

On je rekao i da će na taksi stanicama biti omogućeno postavljanje toaleta kao privremenih objekata.

“Možda to ne može baš svuda da se uradi, poput najužeg centra grada, ali na ovaj način možemo da uredimo mnogo taksi stanica. To su inače zamolili sami taksisti i mi ćemo to učiniti onako kako treba i u skladu sa urbanim mobilijarom”, naglasio je Goran Vesić.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.