Vesić: Ukoliko odbornici Skupštine Beograda usvoje rebalans budžeta, gradska kasa biće teška skoro 166 milijardi dinara 1Goran Vesić Foto: FoNet/ Milica Vučković

Ukoliko odbornici Skupštine Beograda usvoje rebalans budžeta, naša gradska kasa biće teška skoro 166 milijardi dinara, odnosno 1,411 milijardi evra, izjavio je danas zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

On je za TV Hepi rekao da nema više opasnosti od restrikcija u privredi zbog pandemije kovid-19 i da je zbog toga budžet Beograd povećan 3,1 odsto, a budžeti gradskih opština za 7,1 odsto.

Naveo je da je budžetski deficit u potpunosti pokriven prenetim, a neutrošenim sredstvima iz prethodne godine, „tako da su gradske finansije stabilne“.

Vesić je dodao da je dug Beograda sve manji i da je na kraju 2021. godine bio 281 milion evra, istakavši da će Beograd vratiti skoro 43 miliona evra.

Vesić je najavio da će odbornici Skupštine Beograda glasati danas za protokol o saradnji između manastira Hilandar i Beograda kojim je Beograd preuzeo obavezu da izgradi depo za smeštaj istorijskih dokumenata i umetničkih dela, kao i da rekonstruiše Riznicu manastira Hilandar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari