Vesić: Zacevljen deo Mirijevskog potoka i rešen veliki ekološki problem 1Foto: Beoinfo

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić danas je prisustvovao završnim radovima na zacevljavanju dela Mirijevskog potoka, koji je, kako je tom prilikom naveo, predstavljao jedan od većih kanalizacionih problema u ovom delu Zvezdare, navodi se u saopštenju Beoinfo.

Na tom mestu je bio direktan izliv kanalizacije, što je predstavljalo veliki ekološki problem za više hiljada građana Mirijeva.

„Zahvaljujući preduzeću „Beogradvode” i Sekretarijatu za privredu obezbeđeno je 70 miliona dinara i potok je zacevljen a kanalizacija uvedena u kolektor“, naglasio je Vesić.

On je najavio dalja ulaganja u ovo zvezdarsko naselje.

„U toku je projektovanje vrtića, dobili smo izvođača i na proleće počinje izgradnja. Vršimo i eksproprijaciju zemljišta za izgradnju nove škole, u Petrarkinoj ulici radićemo veliki park, a Opština još jedan park u Ulici Dragoslava Srejovića. Ovu potonju ulicu proširujemo do Volgine, a kasnije i do samog Mirijeva. Predstoji i uređenje mesne zajednice. Ono što je najvažnije jeste da će žitelji ovog naselja 2028, odnosno 2030. imati dve stanice metroa“, rekao je Vesić.

Sve ovo će imati uticaja na cenu nekretnina, ali i na životni konfor, ocenio je zamenik gradonačelnika.

„Mirijevo je jedno od starijih naselja u Beogradu. Ovim ulaganjima pokazujemo da nam je kvalitet života svakog čoveka na teritoriji grada podjednako važan“, naglasio je Vesić.

Predsednik opštine Zvezdara Vladan Jeremić rekao je da je zacevljavanje Mirijevskog potoka jedan od najvažnijih poslova koji su u saradnji s Gradom Beogradom urađeni tokom 2021. godine na teritoriji ove opštine.

„Dok su neki koristili ovaj problem za politikanstvo, odgovorna gradska vlast je pokazala da se problemi ne guraju pod tepih, već se rešavaju. Danas više nemamo problem koji je ovde postojao. To je bila jedna od većih investicija za opštinu Zvezdara, ali njegovim rešavanjem se stvaraju uslovi za kvalitetniji život stanovnika ovog naselja. Mirijevo je za nas posebno značajno zato što je jedno od najvećih naselja i sve što je planirano za naredni period ima za cilj da 60.000 stanovnika ovog naselja dobije bolje uslove za život“, kazao je Jeremić.

Događaju su prisustvovali pomoćnik gradonačelnika Aleksandar Marković, sekretar za privredu Milinko Veličković, direktor „Gradske čistoće” Marko Popadić i v. d. direktora „Beogradvoda” Vladimir Batalović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari