Vesić: Zgrada u 37. bloku je monstrum, gondolu ćemo graditi 1Goran Vesić Foto: Beoinfo

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić je izjavio za N1 da je zgrada koja treba da se gradi u novobeogradskom Bloku 37 “monstrum” i da joj nije mesto tamo. Istovremeno je kazao da će gondola biti izgrađena.

Govoreći o zgradi u bloku 37 Vesić rekao kako su “ti ljudi koji rade iskoristili mogućnost koju im je davao urbanistički plan usvojen 2003. a menjan 2009,“ i dodao da će imati sastanak sa inspekcijom kako bi video njihov izveštaj.

„Uradiću sve što mogu, posle ću razgovarati sa građanima. Nisam neozbiljan da pričam sa građanima, a da ne znam šta mogu da im kažem“, objašnjava Vesić.

Stanari novobeogradskog bloka 37 blokirali su prethodnih dana Ulicu Milutina Milankovića zbog najave gradnje višespratne poslovne zgrade u tom delu Novog Beograda.

Istovremeno, zamenik gradonačelnika Beograda je izjavio da se ništa nije promenilo kada je reč o izgradnji gondole na Kalemegdanu.

„Gondola će se izgraditi. Možda se nekome ne sviđa, ali građani će glasanjem na izborima odlučiti da li će se gondola graditi“, rekao je Vesić i dodao da se odluka Upravnog suda o poništavanju dozvole odnosi „samo na jedan proces“, trvdeći da to nije konačna odluka.

Vesić je potvrdio i da neće biti odlaganja otpada u bari Reva, kao i da je grad blizu trajnog rešenja za podizanje postrojenja za preradu industrijskog otpada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari