Vozač GSP-a u Zemunu na liniji 83 napadnut i isprskan suzavcem 1Foto: Miroslav Dragojević (arhiva)

Saobraćajni sindikat saopštio je danas da je u Ulici Aleksandra Dubčeka došlo do napada na na vozača GSP-a na liniji 83 i da je vozač lakše povređen kada ga je vozač putničkog vozila isprskao suzavcem u oči.

Incident se dogodio u 11.05 na stanici kod „Obuće Beograd“ kada je vozač iz putničkog vozila koji se kretao iz suprotnog smera prešao preko pune linije da bi ušao na parking, a zatim preprečio put autobusu i prišao do vrata da se fizički obračuna sa vozačem zbog te situacije u saobraćaju.

Sindikat je naveo da je tokom incidenta autobus bio pun putnika i da je vozač doživeo stres zbog napada, a policija obavlja uviđaj.

„Saobraćajni sindikat osuđuje ovaj poslednji u nizu svakodnevnih napada i smatra da će se broj fizičkih i verbalnih napada u narednom periodu sve više povećavati zato što niko od nadležnih ne pristupa odgovorno i ne shvata ovaj problem dovoljno ozbiljno. Problem napada na vozače u javnom prevozu može se rešiti kvalitetnim video nadzorom u vozilima, kabinama kao i oštrijom kaznenom politikom prema napadačima“, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari