U obnovu i rekonstrukciju osnovnih škola opština Voždovac će do kraja godine uložiti oko 44 miliona dinara. Do sada je utrošeno više od 26 miliona dinara za tekuće investiciono održavanje 11 osnovnih škola.

– Na teritoriji naše opštine imamo 24 škole, od toga 17 osnovnih.Do kraja godine očekujemo da ćemo realizovati ukupan planirani budžet na rekonstrukcije preostalih šest škola. Nezavisno od tih sredstava opština Voždovac izdvojila je oko 45 miliona dinara za izgradnju četiri školske sale na području podavalskog regiona. Pokrenuli smo javnu nabavku za projekat prve od četiri sale i nadam se da ćemo vrlo brzo ući u realizaciju – rekao je Branko Arsenijević, predsednik Privremenog organa opštine Voždovac, prilikom jučerašnjeg obilaska jedne od renoviranih osnovnih škola.

On je dodao da su u školama obavljeni prioritetni poslovi stvari, pa je tako OŠ ‘’Milan Đ.Milićević’’ u naselju Medaković, dobila novu hidrantsku mrežu čiji su radovi iznosili oko 2,5 miliona dinara, dok je u OŠ ‘’Janko Veselinović’’ u Šumicama izvršena zamena stolarije , kao i renoviranje fiskulturne sale u vrednosti od 3,5 miliona dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari