Vračarci traže od tužilaštva da kazni investitora zbog neovlašćenih radova na vili u Topolskoj 19 1Foto: J. Stojićević

Žitelji Vračara zatražili su danas na protestu Društva za uređenje i ulepšavanje Krunskog venca, Udruženja Topolska i Društva za ulepšavanje Vračara ispred vile u Topolskoj 19 da tužilaštvo kazni investitora koji se neovlašćenim radovima na tom objektu „uporno ruga građanima i pravnom poretku“.

Neda Maletić iz Društva uređenje i ulepšavanje Krunskog venca navela je da je inspekcija dva puta zatvarala gradilište u tom zaštićenom objektu iz 1927. godine, ali da investitor i dalje neovlašćeno preuređuje vilu iako je tužilac naložio da se objekat vrati u pređašnje stanje.

Ona je objasnila da je investitor neovlašćeno podigao krov do pune spratne visine, svetlarnik pretvorio u lift jer je imao nameru da nadzida nekoliko spratova i iskopao garažu.

Jasna Đokić iz Udruženja građana Topolska istakla je da niko više ne može da se šali sa pravnim sistemom zemlje i da je inspekcija tri puta kažnjavala investitora.

Ona je istakla da mora da se zaustavi „sistematsko i permanantno silovanje“ zakona i navela da investitora „uopšte ne zanima nikakva zabrana i radi kao da ima sve dozvole“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari