Vrtić i jasle na Vračaru dobili opremu za dečja igrališta 1Foto: Screenshot Instagram@28jun

Internacionalna humanitarna organizacija „28. jun“ ozvaničiila je početak posebnog projekta „28.JUNior“ i tom prilikom donirala je opremu za dva dečija igrališta, u vrtiću „Vračarac“ i jaslama „Čarolije“ u opštini Vračar, u Beogradu.

redivan dan za mališane upotpunili su šareni baloni, sladoled, i veselo dečje pevanje pesme „Za milion godina“ koje je na gitari pratila vaspitačica Slavica, želeći svima da poruče da je ljubav odgovor na sve izazove.

„Dvorište je mesto koje deca najviše vole. Tu se igraju, rastu, uče, dele. Inspirativno dvorište tome doprinosi još više. Hvala Vam što ste tome doprineli i obeležili jedan važan period dečjeg odrastanja i igre!“ rekla je Slavica Samirić, vaspitačica vrtića „Vračarac“.

Direktorka humanitarne organizacije „28. jun“ za Srbiju, Ana Marković tim povodm je izjavila: „Sa velikim uzbuđenjem Vam predstavljamo prvi projekat našeg novog dela organizacije „28.JUNior“ čiji će glavni fokus biti dobrobit dece u regionu. Nažalost naša zemlja je trenutno preplavljena tragedijama, tugom i jarkom željom za bolje sutra. Želimo da učestvujemo u sreći i razvoju naših najmlađih, jer na njima svet ostaje. Posebno u delu grada gde smo nedavno izgubili 10 života.“

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 28. Jun (@28jun)

Otvaranje igrališta posetila je i direktorka PU „Vračar“, Jelena Jelenić Janković, koja se ovim putem zahvalila humanitarnoj organizaciji i istakla je da su deca naše najveće blago i da je dobrobit naše dece na prvom mestu.

„Mališani sada imaju dodatni razlog da se raduju i provode još više vremena na svojim igralištima. Kućice za igru i dodatna oprema, koja je ispunila prostor dvorišta vrtića, omogući će im da na kreativan i maštovit način otkriju svet oko sebe. Raduje me što smo zajedničkim snagama deci obogatili prostor za igru i omogućili im da bezbrižno i radosno odrastaju u društvu svojih drugara i vaspitača, i što ćemo i ubuduće nastaviti uspešnu saradnju.“ Rekao je predsednik Gradske opštine Vračar akademik prof. dr Milan A. Nedeljković.

Projekat je podržala Opština „Vračar“, PU „Vračar“, Kulturna ustanova „Božidarac“, „Luff Gelato“, „Balloon&Gift Store i kompanija „Grafix“

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari