Za pijačne tezge izlicitirano skoro 23.5 miliona dinara 1Foto: Beoinfo

U Skupštini opštine Vračar održana je poslednja za ovu godinu, javna licitacija za dodelu u zakup pijačnog prostora i tezgi, na kojoj je ostvaren ukupan prihod od rekordnih 23.455 miliona dinara, saopštile su „Gradske pijace“.

I pored početka zime i završetka pijačne sezone za dodelu pijačnih kapaciteta se nadmetalo 41 zainteresovano lice. Ponude su samo pristizale, te su 22 tezge i tri lokala izlicitirano za svega 10 minuta. Najviši licitacioni iznos od 15.5 miliona dinara dostigao je lokal broj 205 na pijaci „Kalenić“ sa velikim izlogom u NJegoševoj ulici, za koji se nadmetalo šest zainteresovanih.

Da „Gradske pijace“ sa svakom licitacijom nude rentabilan i siguran posao dokazuju i preduzetnici i poljoprivredni proizvođači koji su vodili „borbu“ za lokale i tezge na beogradskim pijacama, kažu iz tog preduzeća.

Svim zainteresovanim licima na transparentan i jasno definisan način pod jednakim uslovima dodeljena je pijačna oprema, a sa ovakvom praksom JKP „Gradske pijace“ nastaviće i u narednoj godini. Sredstva ostvarena javnim nadmetanjem, „Gradske pijace“ ulažu u modernizaciju pijaca i pijačne opreme, kako bi pijace pretvolile u mesta dobre, zdrave i bezbedne kupovine, navedeno je u saopštenju.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari