Za tri godine sva taksi vozila u Beogradu u beloj boji 1Foto: FoNet/ Ognjen Stevanović

Gradsko veće usvojilo je juče Odluku o izmenama i dopunama Odluke o taksi prevozu kojom se predviđa da sva taksi vozila koja rade na teritoriji grada Beograda budu u obaveznoj beloj boji, izjavio je Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda.

O ovoj odluci, kako je naveo Vesić za Studio B, izjašnjavaće se odbornici Skupštine Grada Beograda na sednici koja će biti održana 29. aprila.

Izmena se odnosi na obaveznu belu boju taksi vozila i na usaglašavanje odredbi ove odluke sa odredbama Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju, kako bi odluka bila usvojena na sednici Skupštine Grada Beograda zakazanoj za 29. april.

„Izmenama i dopunama Odluke o taksi prevozu predviđeno je da rok za usklađivanje boje vozila bude tri godine od dana stupanja na snagu ove odluke. Prelazni period od godinu dana važiće za taksi prevoznike koji vozila budu nabavljali iz sopstvenih sredstava, od trenutka važenja ove odluke. Vozila koja taksi prevoznici nabavljaju putem subvencije Vlade Srbije moraju odmah da budu bele boje. Želimo da beogradski taksisti imaju dobre automobile, da građanima pružaju najbolju uslugu i da posao taksiste postane cenjeno zanimanje“, rekao je Vesić, a prenosi Sekretarijat za informisanje grada Beograda.

Prema njegovim rečima, uvođenje bele boje prvi je korak ka uređenju obe oblasti u skladu sa najboljim evropskim iskustvima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.