Zaprašivanje komaraca danas na Dorćolu i u Zemunu, kao i delovima Jakova, Surčina, Boljevaca 1Foto: Pixabay/Amissphotos

Javno-komunalno preduzeće „Gradska čistoća“ danas će suzbijati komarce u beogradskoj opštini Zemun, na Dorćolu, kao i u delovima Surčina, Jakova Boljevaca i drugih naselja.

Ekipe tog predzeća će zaprašivati odrasle jedinke komaraca od 18 sati do ponoći, na nasipu od Progara ka Jakovu, Novom bežanijskom groblju, u naselju Soko Salaš, Bojčinskoj šumi, kanalima u Boljevcima i uz Nautičko selo, SC „Surčin“, naseljima Ključ i Grmovac, navodi se u saopštenju koje je preneo Beoinfo.

„Čistoća“ će zaprašivati komarce i na Dorćolu, Zemunu – Godnjem i Donjem gradu, u naseljima Sava Kovačević, Sutjeska, Bački Ilovik, Kalvarija, Novi grad, potom Vojni put, Altina, Plavi Horizonti, Školsko dobro, Zemun polje, Nova Galenika, kao i naselja Belarica i Ekonomija, Paviljoni i Retenzija.

To JKP je naglasilo da su preparati koji se koriste registrovani od strane Ministarstva za zaštitu životne sredine i upisani u privremenu listu biocidnih proizvoda, i da zbog toga građani nemaju razloga za strah.

„Apeluje se na sugrađane da omoguće nesmetan rad ekipama koje izvode tretmane suzbijanja komaraca, a na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele“, dodaje se u saopštenju.

Ukoliko građani primete povećanu brojnost komaraca na određenom lokalitetu, mogu da obaveste servisni centar Grada Beograda na broj telefona 11-0-11 radnim danima od 7 do 22 i subotom od 8 do 14 sati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari