Zaprašivanje komaraca u Beogradu i u ponedeljak 1Foto: Pixabay/Amissphotos

Ispravka u naslovu i u prvoj rečenici gde treba da piše da će zaprašivanje biti obavljeno u ponedeljak a ne kako je ranije saopšteno, u nedelju. Ekipe JKP „Gradska čistoća“ zaprašivaće u ponedeljak komarce na teritoriji više beogradskih opština.

Kako je najavljeno, akcija zaprašivanja uređajima sa zemlje trajaće od 20 časova do ponoći na lokacijama Veliko blato, Ovčanski Sebeš, Reva, Kovilovo, Jabučki Rit, Glogonjski Rit, Padinska Skela, Lisičiji Jarak, Dunavac, Opovački Dunavac, Preliv, Besni Fok, Vrbovsko i Široka Greda, Braća Marić.

Ekipe JKP „Gradska čistoća“ zaprašivaće i javne površine na lokacijama Grga Andrijanović 4, Vračar, Sava Kovačević, Bački Ilovik, Kalvarija, Novi grad, Vojni put, Nova Galenika, 13. Maj, Plavi horizonti, Školsko dobro i Altina.

Iz tog preduzeća su podsetili da je preparat koji se koristi za suzbijanje komaraca bezbedan po zdravlje ljudi i životinja i apelovali na građane da ekipama koje zaprašuju komarce omoguće nesmetan rad, a na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja akcija.

Naveli su i da građani svakog radnog dana od sedam do 15 časova mogu da prijave lokacije na kojima primete povećano prisustvo komaraca pozivom na besplatni broj telefona 0800 000 807 ili putem elektronske pošte na adresu ekologija@gradskacistoca.rs.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari