Završen prvi sajam viskija u Beogradu 1Foto: Dalibor Danilović

Beograd se može pohvaliti da je postao bogatiji za još jedan sajam – sajam jednog od najpopularnijih pića na svetu – Sajam viskija.

Prvo izdanje beogradskog Sajam viskija – Whisky Fair Beograd, završeno je sinoć u punom Mikser House-u, posle dva uzbudljiva dana trajanja. Sajam viskija organizovala je agencija MPG iz Beograda i uspela da napravi nezaboravan vikend u gradu.

Sajam kome su se očigledno obradovali brojni hedonisti, a posebno ljubitelji viskija predstavio je preko 50 vrsta ovog poznatog pića, na nekoliko punktova u scenografski posebno osmišljenom prostoru Mikser House-a. Irski, škotski i američki štand ponudili su najpoznatije brendove ovog poznatog pića.

Zamišljen kao dvodnevni događaj, koji će pored degustacija imati i brojne aktivacije, predavanja i prezentacije, Whisky Fair Beograd je u svom prvom izdanju uspeo da okupi preko 2000 ljubitelja viskija. Posetioci su imali izuzetnu priliku da uživaju u brojnim vrstama ovog popularnog pića, da saznaju nešto više o zemljama u kojima se najčešće proizvodi, da čuju ljude koji ga najbolje poznaju, te je pored neizbežnog zabavnog dela, ovaj sajam imao i edukativni karakter, kroz upoznavanje publike sa svojevrsnom kulturom ovog čuvenog pića.

U duhu tradicije i kulture koju vezujemo za viski, organizator se pobrinuo da posetiocima tokom trajanja sajma osmisli posebnu scenografiju koja je podsećala na čuveno doba prohibicije. Svaki posetilac uz kupljenu kartu dobijao je konzumaciju i poklon čašu za viski, a oba dana sajma vrlo su popularne bile zabavne aktivnosti: bilijar, berbernica, Black Jack i fotografisanje polaroidom.

Prvog dana sajma tokom dana su organizovana dva predavanja, i Black Jack turnir, dok je uveče više od 1500 posetilaca bilo je na Whisky Coctali partiju, za čiji muzički deo je bila zadužena DJ grupa Girl Panic.

Drugog dana ovog jedinstvenog sajma, posetioci su učestvovali u Viski kvizu, uživali u hrani koja je u sebi sadržala viski i specijalitetima iz Škotske, Irske i Amerike, a bila su organizovana i tri predavanja na temu viskija.

Whisky Fair Beograd je imao i humanitarni karakter te će se deo novca od prodaje žetona za bilijar i Black Jack donirati Miksalištu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari