Zbog neispravnih vozila GSP - kazne vozačima 1

Saobraćajna policija poslednjih dana masovno je kažnjavala vozače gradskog saobraćajnog preduzeća „Beograd“ zbog neispravnosti vozila, iako ti nije njihova lična, već odgovornost GSP-a, ukazuju predstavnici pojedinih sindikata u GSP.

Svi vozači dobili su obaveštenja da su pojačane kontrole u toku i preduzeće ih opominje da ne koriste mobilne telefone tokom vožnje. Ipak, niko u GSP-u nije objasnio zaposlenika šta da rade u slučaju da im je vozilo neispravno pa policajci treba da im naplate kaznu zbog, recimo neispravne sijalice, kao što se dešavalo.

Nebojša Aleksić, predsednik sindikata „Sloga“ GSP, smatra da se radi o organizovanoj akciji MUP-a koja za cilj ima da onemogući vozačima da obavljaju svoj posao, koji je ionako otežan lošim uslovima rada, a da time doprinese i gašenju celokupnog gradskog saobraćajnog preduzeća.

– cilj je dovođenje GSP-a u poziciju da ne može da ostvari svoj osnovni zadatak, koji mu je dao osnivač Grad Beograd – a to je prevoz putnika. I sve sa jednostavnim razlogom – da bi se GSP potpuno uništio i tržište ustupilo privatniku. Uz to će se prodati garaže preduzeća na atraktivnim lokacijama, u ekstra zonama, kao građevinsko zemljište. Za sve to političari će uzeti veliku proviziju, upozorava Aleksić. On dodaje da će najveći teret toga podneti građani, koji će ostati bez prevoza, ili ga plaćati još skuplje, dok će radnici ostati bez posla. Aleksić podseća da je uništavanje GSP-a već uveliko u toku, a da je ovo još jedna u nizu akcija koje tome doprinose.

– Osim što nemamo ispravna vozila, vozači masovno odlaze iz preduzeća zbog loših plata i uslova rada, dok su oni koji su ostali u strahu da će dobiti kazne ako odbiju da voze neispravna vozila. A i oni su svesni koliko se time ugrožava bezbednost svih učesnika u saobraćaju, ističe Aleksić.

I SOS sindikat u GSP upozorio je sve zaposlene da se policija vrši česte kontrole, te da zato treba da odbiju da voze neispravna vozila.

– Zbog učestale kontrole molimo vozače da poštuju zakone i da tehnički neispravna vozila isključuju iz saobraćaja. Jedino tako će zaštiti sebe od kažnjavanja, a poslodavca naterati da popravlja vozila i kupuje delove, naveo je ovaj sindikat u svoj saopštenju.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Zbog neispravnih vozila GSP – kazne vozačima”

  1. Nije cilj samo privatizacija državnih preduzeća. Pa i privatnicima trebaju vozači, neće oni dovesti vanzemaljaca da voze autobuse… Cilj je da se ceo narod što više demorališe i da se što više naroda protera iz Srbije kako bi radili u zemljama evropske unije jer njima trebaju radnici. A naša vlast sarađuje sa njima u tom „projektu“ normalno da za to neko verovatno dobija dobru lovu… Najgore od svega je što je narod ovca, uvek bio i ostao, ne zna da digne glavu i da zaustavi ovo mučenje nego trpi ili odlazi i samim tim ispunjava ono što mu je nametnuto od sopstvene vlasti i Evrope…

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.