"Zovi policiju, psuju mi majku. Ovaj autobus ne ide dalje": Sukob vozača i putnice ogolio probleme s javnim prevozom žitelja Koteža 1Foto: Čitateljka Danasa

„Sram vas bilo“, „Igrate se s ljudima“, „Ko će meni da pravda kašnjenje, šest meseci čekam na ovaj pregled“, samo su neki od povika koji su očajni putnici uputili vozaču autobusa na liniji 43, u ponedeljak ujutro na početnoj stanici u Kotežu. Oni još revoltiraniji prethodno su ga častili daleko sočnijim psovkama, zbog čega je šofer odlučio da obustavi vožnju i od pretpostavljenih zatraži da o incidentu obaveste policiju, priča za Danas čitateljka koja je prisustvovala događaju.

– Čekali smo autobus duže od pola sata. Bilo nas je više od 50 na stanici. Naišla je ‘harmonika’ i svi su nagrnuli. U tom komešanju, čula sam uznemirenu ženu kako psuje majku vozaču, priča čitateljka.

‘Je l tako, gospođo? Ovaj autobus ne ide dalje’, odgovorio joj je vozač, a onda sam čula kako preko telefona, verovatno svom dispečeru, govori da pozove policiju jer mu ne pada na pamet da vozi nakon uvreda koje su mu upućene, objasnila nam je sugrađanka.

U prvi mah većina putnika je mislila da je reč o praznoj pretnji vozača, međutim, svaka sumnja je razvejana kad je on ugasio motor. Onda su i ostali, vidno iznervirani, počeli da dobacuju.

„Ne mogu da verujem, ajde da je kvar u pitanju, ali ti nećeš da voziš jer te je psovala. A preskočio si jednu stanicu kad si dolazio – namerno. Sad ću ja tebe da prijavim Direkciji“, bio je uporan jedan od putnika, navodi sagovornica.

Na kraju su svi izašli, a samo je nekolicina ostala da se i dalje raspravlja s vozačem. Posle 10 minuta konačno je naišao jedan ‘kraći’ autobus, koji je prihvatio putnike.

"Zovi policiju, psuju mi majku. Ovaj autobus ne ide dalje": Sukob vozača i putnice ogolio probleme s javnim prevozom žitelja Koteža 2
Foto: Čitateljka Danasa

Prema rečima čitateljke Danasa, jutrošnja situacija je samo vrh ledenog brega jer svako malo linija 43 zbog raznih okolnosti trpi promene – čas je skraćuju, čas ide drugom trasom, a po pravilu se za prevoz koriste stariji autobusi u poluraspadnutom stanju koji se često „zbog kvarova“ naprasno isključuju.

– Smatram da nasilje nikako nije rešenje i ne opravdavam reakciju sugrađanke. S  druge strane, ne krivim ni vozača. Ne može on biti odgovoran za kvarove na putu ili što njegovi šefovi ne reaguju pravovremeno i ne pojačaju liniju. I zato je prijava ovakvih incidenata jedini način da neko ko donosi odluke vidi da je ‘nešto trulo u naselju Kotež’. Međutim, plašim se da su svi toliko naelektrisani da je pitanje trenutka kad će neki ozbiljniji incident da se desi – smatra čitateljka.

"Zovi policiju, psuju mi majku. Ovaj autobus ne ide dalje": Sukob vozača i putnice ogolio probleme s javnim prevozom žitelja Koteža 3
Foto: Čitateljka Danasa

Redakcija Danas je poslala upit Sekretarijatu za javni prevoz povodom incidenta na liniji 43.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari