"1 od 5 miliona" pozvao Bujoševića i autorku "Upitnika" da im se pridruže na protestu 1Foto: RTS

Predstavnici Udruženja „1 od 5 miliona“ danas su uredništvu Radiotelevizije Srbije (RTS) uputili dopis u kojem od njih traže objektivno i profesionalno izveštavanje, a ujedno su generalnog direktora Dragana Bujoševića i autorku „Upitnika“ Oliveru Jovićević pozvali da im se u subotu pridruže i obrate okupljenima na protestu.

U dopisu koji su Bujoševiću i glavnom i odgovornom uredniku Informativnog programa Nenadu Lj. Stefanoviću uručile Valentina Raković i Tea Vukadin traži se poštovanje prava na informisanje, koje je zagarantovano i Ustavom.

Reković je pitala zbog čega niko od učesnika protesta ni godinu dana pošto građani svake subote šetaju ulicama nije pozvan da gostuje na RTS i ukazala da se o organizatorima protesta pravi pogrešna slika na javnom servisu.

Kao primer je navela da je posle incidenta u kojem je napadnut Srđan Marković na RTS bilo puštena samo rečenica u kojoj se kaže da oni to neće prijavljivati policiji, a nije dat kontekst.

Vukadin je rekla da Bujošević treba da odgovori kako je bilo sedeti u „Šansi“ i biti veliki prijatelj ubijenog Slavka Ćuruvije, a kako je sada sedeti sa Aleksandrom Vučićem.

Oliveru Jovićević je pozvala da na protestu održi pravi i objetivni „Upinik“. Dopis je predat na pisarnici RTS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari